Taliansky šarm a extravagancia
Táto azda najpopulárnejšia európska lodná spoločnosť kombinuje európsku tradíciu a lákavé okruhy s klasickým talianskym dizajnom a štýlom.
Spoločnosť Costa Crociere bola založená v roku 1854 pod názvom „Giacomo Costa fu Andrea“. Nákladné lode zakladateľa Giacoma Costy zo začiatku prepravovali olivový olej a látky v oblasti Stredozemného mora. V roku 2000 bola zakúpená korporáciou Carnival. Jej lode odrážajú talianske dedičstvo a štýl v súhre s vymoženosťami, ktoré sú očakávané od moderných lodí 21. storočia.
ONEWORLD TRAVEL - JE OFICIÁLNYM PSA (PREFERRED SALES AGENT) TEJTO SPOLOČNOSTI PRE ČR a SR
Názov lode | Tonáž | Počet kajút | Rok výstavby | Posledná renovácia |
Costa Deliziosa | 92 600 t | 1 130 | 2010 | 2018 |
Costa Diadema | 132 500 t | 1 886 | 2014 | |
Costa Fascinosa | 114 500 t | 1 507 | 2012 | 2018 |
Costa Favolosa | 114 500 t | 1 507 | 2011 | 2018 |
Costa Fortuna | 102 587 t | 1 354 | 2004 | 2018 |
Costa Pacifica | 114 500 t | 1 507 | 2009 | 2017 |
Costa Serena | 114 147 t | 1 507 | 2009 | |
Costa Smeralda | 183 900 t | 2 612 | 2019 | |
Costa Toscana | 183 900 t | 2 612 | 2021 |
Stravovanie
V cene plavby je zahrnutá aj plná penzia v bufetových a hlavných reštauráciách. Okrem troch hlavných jedál je súčasťou plnej penzie aj popoludňajšie občerstvenie v bufetovej reštaurácii - zákusky a slané pochutiny s nápojmi z automatov. Obľúbený je aj polnočný bufet na hornej palube pri bazéne, organizovaný 1-2 krát za týždeň, s prekvapujúcimi dekoráciami z ovocia a ľadovými skulptúrami.
Večerné menu v hlavných reštauráciách sú pripravované v spolupráci so svetoznámym talianskym šéfkuchárom Brunom Barbieri (7 hviezdičiek Michellin počas svojej doterajšej kariéry). Tradične sa na nich nachádzajú talianske regionálne špeciality: cestoviny na rozmanitý spôsob, hydina a hovädzina, morské plody a autentická talianska pizza.
Pre hostí ubytovaných z kategóriách Suite, ako aj pre Diamante a Perla členov Costa klubu, je určená exkluzívna reštaurácia Club.
V prémiových reštauráciách (Samsara, Pummid'Oro, Tavola Peppanyaki) je potrebné rezervovať vopred a platí sa á la carte.
V kajutách je k dispozícii 24-hodinový kajutový servis z limitovaného menu.
Automatický servisný poplatok 15% k účtu sa pridáva na všetky zakúpené nápoje a extra služby.
Hostia na palube
Hostia sú prevažne dvojice vo veku od 35 do 55 rokov; na väčšine okruhov tvoria až 80% Európania a z toho značnú časť Taliani. Na palube prevláda medzinárodná atmosféra a oznámenia, ako aj predtlačené informácie (lodné noviny, menu v reštauráciách, informácie o exkurziách a pod.) sú vo viacerých jazykoch.
Aktivity a zábavný program na palube
Plavba na lodi Costa je kombináciou amerického pohodlia a emócií Stredozemia. Mnohopočetný animačný personál pracuje usilovne na tom, aby každého dostal do správnej nálady. Costa Crociere je známa pre obľúbené tematické večery so zodpovedajúcimi večernými menu. Najznámejšou je Festa Italiana. Ďalej je to oslava Benvenuto A Bordo (Vitajte Na Palube) s kapitánom ako hostiteľom, White Party v bielom, Silent Disco alebo Notte Tropical.
Program dopĺňajú spoločné aktivity ako hry v bazéne, trivia súťaže, bingo, lekcie tanca. Večery vypĺňajú predstavenia v divadle, živá hudba rôzneho druhu, diskotéka, tanečné party a niekoľkokrát za plavbu aj polnočný „al fresco“ bufet.
Doprava do prístavu
Pre mnohé plavby v Stredomorí s odchodom z Janova a Benátok spoločnosť Costa Crociere poskytuje garantovanú autobusovú dopravu s odchodom z Viedne.
Transfery v Taliansku z letiska - železničnej stanice do/z prístavov Civitavecchia/Rím a Savona (aktualizované 02.06.2021)
Costa App Aplikácia Costa pre mobil: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.costa.mycosta&hl=en_US
MyCosta - online check in https://www.mycosta.com/login.html